Kotitalousvähennyskelpoisuus

Kotitalousvähennykseen oikeutetut asennus- ja opastuspalvelut? Onko kodin digitaalisten haasteiden ratkominen tuottanut sinulle päänvaivaa? Ei hätää, me Senioridigiavulla olemme täällä auttamassa! Haluamme kertoa sinulle upeasta mahdollisuudesta hyödyntää kotitalousvähennystä asennus- ja ohjauspalveluidemme osalta.

Vuonna 2022 voit vähentää kotitalousvähennyksenä peräti 60 prosenttia maksamistasi palveluista. Tämä vähennys lasketaan palvelun arvonlisäverollisesta hinnasta ja koskee nimenomaan työn osuutta, ei laitteita tai materiaaleja. Kotitalousvähennykseen oikeutetut asennus- ja opastuspalvelu:

  1. Kotitalousvähennykseen oikeuttavat Senioridigiavun asennus- ja opastuspalvelut suoritetaan asiakkaan kotona tai vapaa-ajan asunnossa.
  2. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 3 500 euroa vuonna 2022. Omavastuu on 100 euroa. Vähennys lasketaan palvelun arvonlisäverollisesta hinnasta, ja se koskee työn osuutta, ei laitteita tai materiaaleja.
  3. Asiakas, joka ostaa Senioridigiapu Oy:n lahjakortin, voi hyödyntää kotitalousvähennystä lahjakortin saajan luona suoritettavien palveluiden osalta tietyin ehdoin. Edellytyksenä on, että työ suoritetaan verovelvollisen ja hänen puolisonsa tai edesmenneen puolison vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.
  4. Kotitalousvähennys myönnetään sille vuodelle, jona palvelu on maksettu.
  5. Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen edellyttää, että palvelun hinta on eriteltynä kuitissa, joka säilytetään asiakkaan toimesta.
  6. Asiakkaan tulee merkitä työn osuus veroilmoitukseen saadakseen 60 prosentin hyvityksen palvelun hinnasta verotuksessa (vuonna 2022).
  7. Veroedun voi hakea esimerkiksi kirjautumalla omilla verkkopankkitunnuksilla verotietoihin Verohallinnon verkkosivuilla tai lähettämällä täytetyn kotitalousvähennyslomakkeen veroehdotuksen mukana verovirastoon.

Huomioi, että kotitalousvähennykseen oikeutetut asennus- ja opastuspalvelut ja nämä ehdot koskevat yrityksemme asennus- ja opastuspalveluita. Kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvat palvelut on rajattu laitteen kartoitukseen, kuljetukseen, vanhojen laitteiden kierrätykseen ja jäsenyyteen perustuvaan palveluun.

Lisätiedot

Mikäli sinulla on lisäkysymyksiä tai tarvitset tarkempaa tietoa kotitalousvähennyksen käyttöön liittyen, suosittelen tarkistamaan ajankohtaiset tiedot Verohallinnon verkkosivuilta tai ottamaan yhteyttä veroviranomaisiin.

Senioridigiavun ammattilaiset ovat täällä helpottamassa elämääsi kaikissa digihaasteissasi. Varaa aikasi suoraan kalenterista. Olipa kyse sitten tietotekniikan ongelmista tai kodin viihde-elektroniikan asennuksesta, opastuksesta tai tukipalveluista, tekoälystä, tai uusien laitteiden hankinnasta – kokeneet ja kotimaiset ammattilaisemme ovat valmiina auttamaan sinua. Ja mikä parasta, näiden palveluiden käyttöä tukee huikea 60 prosentin kotitalousvähennys, joka on merkittävä etu juuri sinulle kuluttaja-asiakkaana.