Kotitalousvähennys: Hyödynnä digitaalisten palveluiden etu kotona

Kotitalousvähennys tarjoaa suomalaisille kuluttajille merkittävän taloudellisen edun, kun he investoivat kotona suoritettaviin palveluihin, kuten digitaalisen tekniikan asennukseen ja opastukseen. Vuonna 2024 kotitalousvähennyksen hyödyntäminen on entistäkin houkuttelevampaa, sillä voit vähentää 60 prosenttia palveluiden arvonlisäverollisesta hinnasta veroilmoituksessasi. Tämä opas tarjoaa kattavan tietopaketin siitä, miten voit maksimoida kotitalousvähennyksen hyödyt ja tehdä arjestasi sujuvampaa edullisemmin.

Kotitalousvähennyksen perusteet

Kotitalousvähennys on verohelpotus, joka myönnetään kotitalouksille heidän käyttäessään tiettyjä palveluita kotonaan tai vapaa-ajan asunnossaan. Vähennyksen enimmäismäärä henkilöä kohden on 3 500 euroa vuodessa, ja omavastuuosuus on 100 euroa. Vähennys myönnetään sinä vuonna, jona palvelu on maksettu, ja se koskee ainoastaan työn osuutta – ei siis laitteiden tai materiaalien kustannuksia.

Palvelut, jotka oikeuttavat kotitalousvähennykseen

Kotitalousvähennys kattaa laajan kirjon palveluita, jotka tekevät digitaalisesta arjesta helpompaa:

 • Tietokoneiden ja muiden digitaalilaitteiden asennus ja määritys
 • Ohjelmistojen päivitykset ja virustorjunta
 • Laajakaista- ja verkkoyhteyksien ongelmatilanteiden ratkaisu
 • Viihde-elektroniikan, kuten älytelevisioiden ja digiboksien, asentaminen ja säätö
 • Digitaalinen opastus ja neuvonta laitteiden käytössä

Kuinka hyödyntää kotitalousvähennystä

Hyödyntääksesi kotitalousvähennystä, noudata seuraavia vaiheita:

 1. Palvelun hankinta: Varmista, että valitsemasi palveluntarjoaja kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Tämä on välttämätöntä, jotta voit hyödyntää kotitalousvähennystä.
 2. Maksukuitin säilyttäminen: Pidä huoli, että saat palvelusta eritellyn kuitin, josta käy ilmi työn osuus erikseen. Tämä on todisteena verottajalle vähennyksen tekemiseksi.
 3. Vähennyksen hakeminen: Merkitse työn osuus ja kustannukset veroilmoitukseesi. Voit tehdä tämän joko paperisella lomakkeella, soittamalla tai sähköisesti verottajan verkkopalvelussa.

Senioridigiavun hyödyntäminen kotitalousvähennyksessä

Senioridigiavun tarjoamat asennus- ja opastuspalvelut ovat erinomainen esimerkki kotitalousvähennyksen hyödyntämisen mahdollisuuksista. Uutena asiakkaana saat lisäksi -20% alennusta ensimmäisestä tilauksestasi, kun luot käyttäjätilin varauksen yhteydessä, mikä tekee investoinnista vieläkin kannattavamman. Muista, että palvelun maksamisen yhteydessä on tärkeää pyytää eritelty kuitti, jossa työn osuus on selvästi merkitty.

Miksi valita Senioridigiapu?

 • Asiantuntemus: Kokeneet asiantuntijat tarjoavat räätälöityä apua juuri sinun tarpeisiisi.
 • Luotettavuus: Kaikki palveluntarjoajat kuuluvat ennakkoperintärekisteriin, mikä takaa palveluiden laadun ja kotitalousvähennyksen hyödyntämisen.
 • Säästöt: Hyödyntämällä kotitalousvähennystä säästät merkittävästi palveluiden hinnassa.

Yhteenveto

Kotitalousvähennys on arvokas etu jokaiselle suomalaiselle kotitaloudelle, joka investoi digitaalisen elämänsä parantamiseen. Se ei ainoastaan tee teknologiainvestoinneista edullisempia, vaan myös tukee suomalaista työtä ja osaamista. Muista aina tarkistaa ajankohtaiset tiedot ja ehdot Verohallinnon sivuilta, sillä lainsäädäntö ja käytännöt voivat muuttua.